Kupón Přihlásit se
košík je prázdný
! Do limitu pro dopravné zdarma zbývá nakoupit za 1500 Kč.

Objevte produkty našeho kláštera!

Uděláte radost sobě a svým blízkým a zároveň svým nákupem podpoříte život mnišské komunity.

Více o klášteru

Platba kartou Doprava zdarma
od 1500 Kč
Po zaregistrování k odběru
novinek získáte slevu
Doručení do 4 dnů

Stehýnka perliček s Jemnou hořčicí

Info > Recepty > Stehýnka perliček s Jemnou hořčicí

Pro 4 osoby:

-  4 stehýnka perliček

-  40 g másla

-  ¼ litru drůbežího vývaru

-  1 polévková lžíce kukuřičného škrobu

-  3 lžíce jemné hořčice

-  3 polévkové lžíce jemné hořčice na omáčku

-  sůl - pepř

  

Uvolníme a nadzdvihneme kůži stehýnek. Maso pomažeme pod kůží třemi lžícemi jemné hořčice. 

Na pánvi rozehřejeme máslo. Opečeme stehýnka, nejprve z té strany, kde je kůže, přibližně 5 minut na středním plameni. Pak obrátíme a pečeme 10 minut po druhé straně.

Stehýnka vyjmeme a odložíme stranou.

Přebytečné máslo slijeme. Na pánev  do výpeku nalijeme drůbeží vývar smíchaný s kukuřičným škrobem a se třemi lžícemi jemné hořčice a  zahříváme.

Necháme zhoustnout 8 až 10 minut na mírném ohni. Podle chuti osolíme a opepříme. Stehýnka podáváme politá omáčkou.

Podáváme s mrkví politou máslem a několika kaštany.

Dobrou chuť.

 
Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost.

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost.

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně.
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat.
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamu, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné.