Objevte produkty našeho kláštera! Uděláte radost sobě a svým blízkým a zároveň svým nákupem podpoříte život mnišské komunity. |
Objevte produkty našeho kláštera! Uděláte radost sobě a svým blízkým a zároveň svým nákupem podpoříte život mnišské komunity. |
Platba kartou | Doprava zdarma od 1500 Kč |
Po zaregistrování k odběru novinek získáte slevu |
Doručení do 4 dnů |
Pro 4 osoby:
Špízy ze dvou druhů masa: 350 g telecí pečeně nakrájené na velké kostky 3 x 3 cm 350 g vepřového hřbetu nakrájeného na velké kostky 3 x 3 cm 4 polévkové lžíce hořčice z Nového Dvora 2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
Placky z tykví: 4 střední zcela čerstvé tykve 2 polévkové lžíce sekané petrželky 2 polévkové lžíce sekané pažitky 2 lžíce mouky 3 vejce sůl, pepř
Zelený salát: Směs z vaší zahrádky: Hladká petržel, kerblík, pažitka, libeček, listy hořčice, roketa, kadeřavý salát 1 polévková lžíce hořčice z Nového Dvora 2 polévkové lžíce vinného octa 5 polévkových lžic slunečnicového oleje sůl, pepř
Příprava špízů:
V nádobě smícháme hořčici z Nového Dvora s olejem. Směs rozdělíme na polovinu. V první nádobě dobře promícháme polovinu připravené směsi s telecím masem. V druhé nádobě učiníme totéž s vepřovým masem. Necháme naložené 2 až 3 hodiny v ledničce. Pak napichujeme na jehly střídavě kousky vepřového a telecího masa. Opékáme na roštu na středním ohni a obracíme každé 4 minuty, aby se maso dobře propeklo do zlatova ze všech stran a hořčice se nepřipálila.
Příprava placek z tykví:
Tykve nastrouháme na středně hrubém struhadle. Necháme vykapat 2 hodiny, abychom je poněkud zbavili vody. V nádobě smícháme tykve, petržel, pažitku, mouku, vejce, sůl a pepř. Na pánev s nepřilnavým povrchem nalijeme vrchovatou polévkovou lžíci směsi; rozetřeme vidličkou a uhladíme. Placku opečeme po jedné straně, obrátíme pomocí špachtle a opečeme po druhé straně.
Připravíme zelený salát
Podáváme následovně upravené: Doprostřed talíře položíme napříč špíz. Z jedné strany dáme 3 placky, Z druhé strany dáme porci zeleného salátu.
DOBROU CHUŤ!
Nastavení cookies
Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost.