Složení: ocet*, rajčata* (17 %), voda, hořčičné semínko*, třtinový cukr*, sůl, olivový olej*, koření*. Bez konzervantu.
*Suroviny pocházející z ekologického zemědělství. CZ-BIO-002.
Průměrný obsah živin ve 100 g: Energetická hodnota: 926 kJ / 221 kcal. Tuky 10,8 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 1,2 g. Sacharidy: 25,9 g, z toho cukry: 19,6 g. Bílkoviny: 5,1 g. Sůl: 4,8 g.
Doporučujeme podávat k:
červenému i bílému masu (hovězí, telecí, jehněčí, vepřové), podávanému za studena i za tepla,
drůbeži (kuřeti, perličce, kachně, huse, krůtě, králíkovi), podávané za studena i za tepla,
rybám grilovaným, pečeným v troubě, v alobalu, podávaným za studena i za tepla,
k přípravě octových omáček, ke studeným i teplým omáčkám.
Rajčata jsou velmi vhodná jako základ zdravé nebo doplněk či příloha běžné stravy. Povzbuzují chuť a zažívání. Kalium snižuje krevní tlak. Jsou bohatá na beta karoteny a vitamín C, v trochu menší míře obsahuje také vitamín B. Poslouží i jako zdroj chromu a draslíku, antioxidantů a vitamínu E.