Složení: pšeničná mouka, cukr, neloupané mandle (20,6%), vejce, máslo, kypřicí látky (difosforečnan disodný, hydrogenuhličitan sodný, kukuřičný škrob), mleté vanilkové lusky, sůl, strouhaná citrónová kůra.
Může obsahovat stopy skořápkových plodů.
Cantucci jsou mandlové sušenky, které se tradičně podávají s kvalitním sladkým vínem. Díky jejich receptu jsou obzvláště křehké, s pronikavou chutí citronu a mandle.
Průměrný obsah živin ve 100 g: Energetická hodnota: 2047 kJ / 488 kcal. Tuky: 24 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 6,2 g. Sacharidy: 58 g, z toho cukry: 36 g. Bílkoviny: 12 g. Sůl: 0,71 g.
Stromy mandloní řadíme mezi jedny z prvních ořešáků vůbec. Mandle jsou zásobárnou mononenasycených tuků, které kromě pozitivního vlivu na hladinu LDL cholesterolu působí kladně také na naše srdce. Tyto tuky zaujímají asi 70 % z jejich celkového objemu. Mandle obsahují velké množství vlákniny, mají vysoký obsah tuků (40-50 %), a tím i energie, 15-30 % bílkovin, 5-7 % cukrů. Obsahují hodně vitaminů skupiny B, hlavně B2 (riboflavinu), vitaminu E (tokoferolu) a kyseliny listové. Jsou významným zdrojem minerálních látek (ve 100 g : 290 mg hořčíku, 260 mg vápníku, 730 mg draslíku, 1 mg mědi a 3 mg zinku).