Džem lehce slazený - Exotická ovoce
65 g ovoce na 100 g hotového výrobku se sníženým obsahem cukru o 30 %
Složení: exotické ovoce (guava, mango, ananas, granadila), třtinový cukr, pomeranče, pektin, citronová šťáva.
Bez barviva a konzervantu.
Hmotnost: 350 g.
Průměrný obsah živin ve 100 g: Energetická hodnota: 764 kJ / 180 kcal. Sacharidy: 44 g, z toho cukry: 42 g. Tuky < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: < 0,1 g. Bílkoviny: 0,5 g. Sůl: 0,04 g.
Datum minimální trvanlivosti: viz víčko nebo na boku.
Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 15 dní.
Guava je exotické ovoce, které si určitě zaslouží naši pozornost. Je zdrojem snadno a rychle stravitelných sacharidů a dále antioxidantů. Obsahuje také velké množství vlákniny důležité pro správné fungování organismu. Navíc přispívá k regulaci cholesterolu a k udržování dobré kardiovaskulární kondice.
Obliba Manga neustále roste. Jeho blahodárné účinky jsou četné. Díky rozpustným vláknům (jejichž obsah se s dozráváním ovoce zvyšuje) pomáhá omezovat kardiovaskulární rizika snižováním hladiny špatného cholesterolu. Draslík, který obsahuje, zlepšuje regulaci krevního tlaku. Svým vysokým obsahem beta-karotenu, prekurzoru vitaminu A, je také vynikající pro zrak a pokožku. Jeho vlákna a antioxidanty jsou užitečné pro neutralizaci volných radikálů a napomáhají snižovat riziko některých druhů rakoviny.
Ananas stejně dobrý pro naše zdraví jako pro naše chuťové buňky.
Je bohatý na měkká vlákna (celulóza) a proto usnadňuje proces trávení a pomáhá v boji proti chronické zácpě. Polyfenoly obsažené v ananasu, spolu s vitamínem C a beta-karotenem, mají uznávané antioxidační vlastnosti. Neutralizací volných radikálů hrají tyto antioxidační látky roli v prevenci různých chronických onemocnění spojených se stárnutím buněk.
Dužnina Granadily obsahuje mnoho malých černých semínek, která jsou velmi dobrým zdrojem vlákniny. V kuchyni vám toto exotické ovoce umožní vytvářet zdravé, chutné a zároveň netradiční pokrmy. Granadilla je vynikajícím zdrojem železa a antioxidačního vitamínu C. Tato kombinace je velmi zajímavá, protože přítomnost vitamínu C přirozeně zvyšuje střevní absorpci železa, které je v ovoci přítomno.