Kupón Přihlásit se
košík je prázdný
! Do limitu pro dopravné zdarma zbývá nakoupit za 1500 Kč.

Objevte produkty našeho kláštera!

Uděláte radost sobě a svým blízkým a zároveň svým nákupem podpoříte život mnišské komunity.

Více o klášteru

Džem výběrový - Maliny a červený rybíz

Džem výběrový - Maliny a červený rybíz
Akce
92 Kč s DPH
(80 Kč bez DPH)
Původní cena 102 Kč (89 Kč bez DPH)
Množství
Dostupnost
Skladem
Kód
MAR9U552
Jednotka
ks
Kód EAN
3264950130058
Výrobce
Moulin de la Trappe SA
Hmotnost
370 g

Džem výběrový (Extra) Maliny a červený rybíz
55 g ovoce na 100 g hotového výrobku
Složení: maliny (malinová kaše 27,7 %), červený rybíz (27,7 %), třtinový cukr, jablečný pektin, citronová šťáva.
Obsah cukru: 60 g na 100 g džemu.
Bez barviva a konzervantu.
Hmotnost: 370 g.

Průměrný obsah živin ve 100 g: Energetická hodnota: 1110 kJ / 261 kcal. Tuky < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: < 0,1 g. Sacharidy: 64 g, z toho cukry: 60 g. Bílkoviny: 0,4 g. Sůl: 0,04 g.

Maliny obsahují okolo 13% jednoduchých cukrů, z minerálních látek pak hodně vápníku, hořčíku, fosforu, železa, draslíku, mnoho vitamínu C, karoten a vitamíny skupiny B, dále kyselinu jablečnou, vinnou, citrónovou, mravenčí, salicylovou, glykosidy. Také obsahují poměrně mnoho pektinu, tříslovin a rostlinná barviva. Pecičky obsahují 16% žlutozeleného oleje.
Obsah kyseliny salicylové je prospěšný při horečnatých onemocněních (snižuje horečku). Dále odbourávají cholesterol a příznivě působí při anémiích. Pomáhají při nachlazení a snižují vysoký krevní tlak. Vitamin A je přírodním léčebným prostředkem při očních potížích. Maliny zlepšují přísun výživných látek. Vysoká, koncentrace rutinu (vitaminu P) zpevňuje cévy v oku.

Červený rybíz je pěstovaný pro své nakyslé plody bohaté na vitamín C, organické kyseliny a minerální látky. Je pěstován a šlechtěn asi od 15. století, zejména ve Francii a Anglii, odtud od 16. století se dostal i do střední Evropy.
Obsažené flavonoidy působí proti arterioskleróze a nachlazení. Napomáhají sekreci různých šťáv. Jsou bohaté na betakaroten, biotin, vitamín C a E. Přinášejí úlevu při zánětech. Červený rybíz je výborným zdrojem draslíku.

.

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a k analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Rozumím