Kupón Přihlásit se
košík je prázdný
! Do limitu pro dopravné zdarma zbývá nakoupit za 1500 Kč.

Objevte produkty našeho kláštera!

Uděláte radost sobě a svým blízkým a zároveň svým nákupem podpoříte život mnišské komunity.

Více o klášteru

Džem výběrový - Rebarbora a černý rybíz

Džem výběrový - Rebarbora a černý rybíz
Akce
83 Kč s DPH
(72 Kč bez DPH)
Původní cena 92 Kč (80 Kč bez DPH)
Množství
Dostupnost
Skladem
Kód
MAR9C600
Jednotka
ks
Kód EAN
3264950130324
Výrobce
Moulin de la Trappe SA
Hmotnost
370 g

Džem výběrový (Extra) Rebarbora a černý rybíz
50 g ovoce na 100 g hotového výrobku
Složení: rebarbora (40 %), černý rybíz (10 %), třtinový cukr, jablečný pektin, citronová šťáva.
Obsah cukru: 60 g na 100 g džemu.
Bez barviva a konzervantu.
Hmotnost: 370 g.

Průměrný obsah živin ve 100 g: Energetická hodnota: 1110 kJ / 261 kcal. Tuky: < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: < 0,1 g. Sacharidy: 64 g, z toho cukry: 60 g. Bílkoviny: 0,4 g. Sůl: 0,04 g.

Rebarbora má velký obsah jablečné a citronové kyseliny, zato malý obsah vitaminu C. Na druhou stranu je to výborný zdroj vitaminů skupiny B. Má mnoho niacinu dobrého pro krevní oběh a energii buněk, dále kyseliny pantotenové pro zdravou pokožku a vlasy. Obsahuje kyselinu listovou důležitou pro krvetvorbu a posílení nervové soustavy. Je velmi bohatá na vápník, látku nezbytnou pro stavbu kostí, dále obsahuje mangan a draslík, který podporuje vylučování vody z těla a v neposlední řadě je tu hodně vlákniny, která zbavuje organismus jedů. Opatrně ji konzumujeme, pokud máme problémy se žaludečními kyselinami a podrážděnou sliznicí žaludku a při náchylností k průjmu.

Černý rybíz obsahuje vitamín C, vitamín P, resveratrol, flavonoidy (kempferol, kvercetin a myricetin), katechinové třísloviny, malé množství silice (0,02% v čerstvých listech) s karenem, karyofylenem, geraniolem, linaloolem, kyanogenní sloučeniny, aminokyseliny glutamin a asparagin, fytoncidní složky.
Sušený černý rybíz se přidává do čajových směsí, používá se při nachlazení, kašli, černém kašli a revmatismu. Šťáva z plodů má vysoký obsah vitamínů, zvyšuje pružnost cév a odolnost organismu. Listy i plody podporují látkovou výměnu. Černý rybíz také posiluje žaludek.

.

Tento web používá soubory cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a k analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Rozumím