Kupón Přihlásit se
košík je prázdný
! Do limitu pro dopravné zdarma zbývá nakoupit za 1500 Kč.

Objevte produkty našeho kláštera!

Uděláte radost sobě a svým blízkým a zároveň svým nákupem podpoříte život mnišské komunity.

Více o klášteru

Džem výběrový - Rebarbora a jahody

Džem výběrový - Rebarbora a jahody
102 Kč s DPH
(89 Kč bez DPH)
Množství
Dostupnost
Skladem
Kód
MAR9E600
Jednotka
ks
Kód EAN
3264950130300
Výrobce
Moulin de la Trappe SA
Hmotnost
370 g

Džem výběrový (Extra) Rebarbora a jahody
50 g ovoce na 100 g hotového výrobku
Složení: třtinový cukr, rebarbora (31,4 %), jahody (18,8 %), pektin, citronová šťáva.
Bez barviva a konzervantu.
Hmotnost: 370 g.

Průměrný obsah živin ve 100 g: Energetická hodnota: 1110 kJ / 261 kcal. Tuky < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: < 0,1 g. Sacharidy: 64 g, z toho cukry: 60 g. Bílkoviny: 0,4 g. Sůl: 0,04 g.

Datum minimální trvanlivosti: viz víčko nebo na boku.
Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 15 dní.

Rebarbora má velký obsah jablečné a citronové kyseliny, zato malý obsah vitaminu C. Na druhou stranu je to výborný zdroj vitaminů skupiny B. Má mnoho niacinu dobrého pro krevní oběh a energii buněk, dále kyseliny pantotenové pro zdravou pokožku a vlasy. Obsahuje kyselinu listovou důležitou pro krvetvorbu a posílení nervové soustavy. Je velmi bohatá na vápník, látku nezbytnou pro stavbu kostí, dále obsahuje mangan a draslík, který podporuje vylučování vody z těla a v neposlední řadě je tu hodně vlákniny, která zbavuje organismus jedů. Opatrně ji konzumujeme, pokud máme problémy se žaludečními kyselinami a podrážděnou sliznicí žaludku a při náchylností k průjmu.

Jahody jsou velmi bohatým zdrojem vitamínu C. Jeho obsah je srovnatelný s citrusovými plody. V závislosti na odrůdě může dosahovat od 40 do 90 mg / 100 g plodu. Vyjma vysokého podílu vitamínu C jsou také bohatým zdrojem vitamínu A, B, E a organických kyselin (jako např. kyseliny jablečné, citrónové, chininové, šťavelové, salicylové či ellagové, která působí v prevenci nádorových chorob. Organické kyseliny jsou důležitým faktorem udávající typickou a charakteristickou vůni a chuť. Jahoda obsahuje také lehce stravitelnou vlákninu, což umožňuje snadné další tepelné zpracování. Z minerálních látek je v jahodě zastoupen převážně draslík,
zinek, hořčík, síra, vápník a pak některé netypické prvky jako je bór, fluór, kobalt či molybden. Jsou také výrazným zdrojem tekutin, jelikož plody jsou tvořeny z 87 % z vody. Oproti ostatním druhům ovoce obsahují malý podíl přírodních cukrů. Dále podporují metabolismus, vylučování, snižují nachlazení, pomáhají při léčbě chorob srdce.

0/4 rating1/4 rating2/4 rating3/4 rating4/4 rating 0×
.
Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost.

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost.

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně.
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat.
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamu, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné.