55 g ovoce na 100 g hotového výrobku
Složení: borůvky (55 %), třtinový cukr, jablečný pektin, citronová šťáva.
Obsah cukru: 60 g na 100 g rosolu.
Bez barviva a konzervantu.
Průměrný obsah živin ve 100 g: Energetická hodnota: 1110 kJ / 261 kcal. Tuky: < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny: < 0,1 g. Sacharidy: 64 g, z toho cukry: 60 g. Bílkoviny: 0,4 g. Sůl: 0,04 g.
Borůvky jsou zvláště bohaté na karoten, chránící imunitní systém a tělní buňky před volnými radikály. Významný je i obsah vitaminu C, třísloviny taninu, antokyanů, železa a dalších biolátek. Borůvky čistí krev, dodávají životní energii a omlazují. Borůvky napomáhají odvodňování, snižují hladinu cholesterolu a tuku v krvi, působí preventivně proti infekcím, posilují imunitní systém, prospívají tvorbě sliznic. Vysoce účinné biolátky borůvek regenerují oční barvivo a dokážou podstatně zlepšit vidění především při špatných světelných podmínkách. Také uklidňují nervy. Borůvky jsou velmi vhodným ovocem pro diabetiky, neboť mírně snižují hladinu cukru v krvi, stejně tak jako čaj z borůvkového listí.